Zlatna medalja i put u Split za Amara Memovića i Zijada Mehovića

Screenshot_1

Amar Memović i Zijad Mehović osvojili su zlatnu medalju u odbojci na pesku na državnom finalu Sportskih igara mladih u Beogradu. Oni će predstavljati Prijepolje i Srbiju na međudržavnom finalu u Splitu, gde putuje i ekipa u uličnom basketu,koja je u Beogradu osvojila srebrnu medalju.

Više od 70 gradova u Srbiji, koji su se takmičili na 20 okružnih takmičenja Sportskih igara mladih učestvovali su na Državnom finalu u Beogradu. U tako velikoj konkurenciji 10 ekipa koje su otišle iz Prijepolja osvojile su pet medalja.

Utisak je da je kompletna organizacija igara i kompletan rezultat naše ekipe u Beogradu fantastičan. U Split su se plasirali odbojkaši na pesku i košarkaši u uličnom basketu. Srebrne medalje su osvojili odbojkaši i rukometašice, dok su bronzanu medalju osvojile košarkašice. Očekivanja smo u potpunosti ispunili, a u pojedinim sportovima smo imali i pozitivna iznenađenja kao što su odbojkaši, dok su dobar rezultat ostvarili i rukometaši, koji su osvojili četvrto mesto – kaže koordinator Sportskih igara mladih za Prijepolje Branislav Divac.

Kartu za finale u Splitu prvo su overili Filip Pleskonjić, Ognjen Matović, Rifat Rovčanin i Vladimir Mosurović koji su u disciplini ulični basket „3 na 3“ osvojili srebrnu medalju.

I Amar i Zijad su zadovoljni osvojenom zlatnom medaljom, a nadaju se da će se sa najsjajnijim odličjem vratiti iz Splita.

Veliki je ovo uspeh dve godine zaredom biti najbolji u državi. Turnir je ove godine bio mnogo jači nego prošle. Imali smo težak raspored na startu jer smo igrali sa Velikim Gradištem, najboljom ekipom u državi – kaže trener odbojkaša Samir Memović.

Međudržavno finale Sportskih igara mladih održaće se od 20. do 26. avgusta u Splitu, a okupiće najbolje mlade sportiste iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Autor: Frodo Baggins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s